Bild
Nästa artikel

Årets trafikantklant

Vi Bilägares medarbetare Christian Ellmark utser i slutet av varje år "Årets knäck", det vill säga det reportage som varit roligast att skriva. Eftersom Christian är helt insnöad på fyrhjulsdrivna bilar så är hans val för 2008 föga överraskande 4WD-testet med Hummer H3, Landcruiser, Volvo XC70 och Isuzu D-Max. Publicerat i Vi Bilägare i ett majnummer.


Här är nio av mina "Årets".


Årets vägkrog: Strandgården i Strand strax utanför Järpen. Mat, miljö, mottagande - allt var toppen.


Årets trafikinfarkt: Moskva blev en chock. Det hade gått fortare att gå till flygplatsen än att åka minibuss.


Årets utlandsresa: Finland. Alltid Finland, utan konkurrens.


Årets väg: E10 söder om Abisko den 22 oktober. Till vänster vita fjäll och till höger ett spegelblankt Torneträsk. Magiskt.


Årets ras: Nybilsförsäljningen. 


Årets kejsarens nya kläder: Regeringens så kallade stödpaket på 28 miljarder till svensk bilindustri. 20 miljarder utgörs av garantier till lån hos Europeiska Investeringsbanken som mest troligt icke kommer att sökas och än mindre beviljas.


Årets trafikantklant: Aftonbladets reporter som lyckades undgå att se en större renflock mitt på E10 mellan Ã-verkalix och Gällivare. Sen slog han ett världsrekord i renmassaker med personbil. Nio renar dog direkt och två skadades så att de fick avlivas. Elva döda renar med en Volvo XC70.  Det är så osannolikt att det är sannolikt att det inte hände. Ändå gjorde det det.


Årets roligaste körning: En Porsche Carrera 4S på vinterbana utanför Kall.


Årets tristaste körning: Finns inga sådana.


 
 

Taggar:

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.