Bild
Nästa artikel

Antonov är ärligare än Muller

Vladimir Antonov, den ryske miljardären, är alltså visst i allra högsta grad involverad i Spykers köp av Saab.

Victor Muller, ägare till Spyker, försäkrade tidigare att Antonov var borta ur bilden när det framfördes misstankar om att ryssen hade koppling till organiserad brottslighet.

Nu säger Antonov att det var han som initierade köpet av Saab och att han känner att man måste ta ansvar för att den genomförs. Han säger också att han lagt hundratals miljoner i affären redan.

En slutsats av Vladimir Antonovs raka besked är att han ger intryck av att vara  ärligare än Victor Muller.
Taggar:

Kommentarer

#1
gh
2010-02-20 13:24

Antonov ger Muller sms liknande lån med skyhög ränta för att Muller ska kunna köpa ut Antonovs andel i Spyker och för att GM ska godkänna köpet. För att detta ska fungera så krävs det att Muller samarbetar och inte offentliggör uppgiften.
Vem är det som vinner på köpet av SAAB? Är det inte just och BARA Antonov som skrapar en fet summa pengar i form av skyhög ränta han belastat Muller med??
Nu vill Antonov även ha äran för att ha räddat SAAB.
Och nu vill han ge SAAB mer pengar. Menar han att han ger SAAB sms liknande lån som han gett till Muller?
Och den vänstervridna delen av svenska folket bara klappar med händerna och tycker att Antonov, han är minsann ärligare än Muller.

#1
Raphael
2010-02-20 15:53

GH, det är intressant att du likställer bloggare Bäcklund med att vara en vänsterdriven del av svenska folket. Mig veterligen är han en person och inte ett helt folk, ändå gör du hans kommentar till något som svenska folket tycker. Intressant. Jag är också en del av svenska folket och jag håller inte med Bäcklund.
Müller har ingenstans påstått att Antonov skulle vara borta ur bilden. Det ordvalet är Bäcklunds egen fantasi. Antonov kan ju inte vara borta ur bilden eftersom hans bank har lån till Spyker.
Däremot så har Antonov personligen tagit ett steg tillbaka från att ha direkt kontroll av bolaget Spyker och detta därför att GM hyser oro för ryska ägarintressen. Så den officiella informationen är att Antonov är mindre involverad än tidigare, men att Antonov gärna blir mer involverad igen och vill rentvå sitt namn från det han anser vara falska beskyllningar.
När det gäller låneformen så är det ett påstående från SvD näringsliv, det är deras redaktion som skriver "sms liknande lån med skyhög ränta". Det är intressant hur en mening i en tidning görs till absolut sanning.
Svenska regeringen, Riksgälden och EIB har granskat alla handlingar och de har full insyn i affären, för dem är korten helt lagda på bordet.
Bloggare Bäcklund läser andra tidningars utvalda intervjutolkningar av Antonov och Müller och har åsikter om vad de påstås ha sagt i dessa intervjuer.
Själv är jag luttrad när det gäller media. Jag har själv blivit intervjuad och citerad och artikeln som skrevs var ju helt annorlunda än det jag verkligen sa. Det var ihopplockade bitar som journalisten hade mixat samman för att få fram just den åsikt som journalisten ville ha fram, så allt var vinklat och det hade inget med verkligheten att göra. Det är så media gör - de plockar ihop olika delar och för samman dem till en mix som passar journalistens åsikter och sedan läser svenska folket detta och tror det är sanning fast det är hur mycket bluff och båg och ljug från media som helst. Var finns den sunda mediaskepticismen? Idag får journalister skriva vad som helst och svenska folket går på det gång på gång... det är tragiskt.
I fallet SAAB-affären så är det tydligt att svensk media är sura över att de inte har fått tillräckligt med information, att information har hemlighållts från dem. Därför blir också debatten så knasig eftersom media ännu mer än brukligt nu hittar på och vinklar och vrider in absurdum all information och dessutom tolkar redan tolkad information av ihopsatta bitar från olika källor och uttalanden och läsaren blir bara ännu mer förvirrad. Var finns journalistisk etik i detta?

#1
Håkan Bäcklund
2010-02-20 21:45

Muller har mörkat om Antonovs egentliga roll i Spyker Cars därför att ryssen ett tag inte ansågs riktigt rumsren av den allmänna opinionen. Muller har inte uppträtt rakryggat.
Jag tycker verkligen att Antonov ger rakare besked än vad Muller någonsin gjort. Och nu i en intervju i Svenskan: en tänkbar Saab-fabrik i Ryssland! Liket rör sig.

#1
Roland
2010-02-21 11:54

Media älskar att förvandla allt till en spekulativ såpa. Här har vi en intressant såpa som blir ännu intressantare över tid och som slutar käpprätt åt Ryssland. Svenska skattebetalare och anställda betalar kalaset. Vem är vinnare och vem är förlorare??

#1
Benny H
2010-02-22 09:36

Rätt märkligt detta intresse man har om det skulle vara maffiapengar och andra lösa rykten som upphöjts till sanning. Sverige har nog inte alltid varit så nogräknade med var pengarna kommit ifrån förr, tänker närmast på Sveriges affärer med Nazi-Tyskland och Wallenbergarnas tvivelaktiga transaktioner under kriget. Man har även glömt Lundin Oil för att ta ett nyare exempel. Givetvis ska inga skattepengar gå till tvivelaktiga affärer men vi får väl lita på att staten kontrollerar allt minst dubbelt...

#1
Roland
2010-02-22 22:03

Ska man lita på staten och politikerna? Vilken agenda har dessa som driver dem?? Idag finns det lagar som reglerar frågan om penningtvätt och pengars ursprung. Behövs för annars barkar det käpprätt i fel riktning

#1
pg
2010-02-23 15:19

Kan underleverantörerna lita på att de får betalt för sina leveranser till Saab? Spyker har ju tydligen inte betalt underleverantörer tidigare. Enl pressen har endast 17% av dem fått någon form av ersättning, men inte betalt fullt ut för sina produkter.

#1
Fredrik från en annan planet
2010-02-25 22:07

Great!
Vi litar mer på han som inte fanns än på han som var där, syns och finns.
Vem trodde att Muller hade alla stålar gömt i kudden?
Jag litar då föga på verken eller.
Men, vad gör det om Antonov kör det i kk när allt kanske har vänt?
SAAB som märke bör man anse som kört.
Men kan Antonov pusha pengar tills det är bättre tider och att VI slipper ställa folk sysslolösa i en lågis är bara till vår vinning.
Lita på vem..?? Vem TROR på SAAB?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.