Bild
Nästa artikel
Nyheter

Amerikansk polisbil går bra!

3 oktober 2011

En 21-åring i Jönköping riskerar minst böter eller i värsta fall sex månaders fängelse för att han strajpat sin vita Volvo så att den liknar en polisbil. Förutom dekaler på bilen hade han monterat en larmbåge på taket.

Brottsrubriceringen är "föregivande av allmän ställning" och 21-åringen hade oturen att möta en riktig polisbil härom natten.

Hade han däremot haft en utländsk polisbil så hade det gått bra att köra omkring med den på svenska vägar. Det gör konstnären Catrine Näsmark i Stockholm (se bilden). Bilen är en Dodge Charger med autentiska dekaler från New York-polisen. Dessutom polisljus både fram och bak och på taket. Sirener? Naturligtvis och mikrofon för kommunikation med folk utanför bilen dessutom.

Bilen väcker en hel del uppmärksamhet och för den som är särskilt intresserad av att få en närmare titt på den så visas den i samband med Catrine Näsmarks vernissage den 15 oktober på Couleur Konsthandel i Stockholm.

Själv har jag haft nöjet att provköra en svenskt polismålad VW-buss. Utan att överdriva kan jag påstå att jag fick uppleva en helt annan sida av medtrafikanterna än när jag kör en vanlig bil.