Bild
Nästa artikel

Allt kan hända med Saab

Jag läser i Dagens Industri i dag att EIB-lånet till Saab är högst osäkert. De begärda 4,3 miljarderna riskerar att skrivas ner betydligt.


Ett ägarbråk inom Koenigsegg Group och olika utspel och motstridiga uppgifter av delägarna, amerikanen Mark Bishop och norrmannen Bård Eker, förstärker intrycket av att det är rena cirkusen som pågår.Det vore lätt att bestämma sig för att vi nu bevittnar Saabs dödsryckningar men det väntar jag med ett tag till. Det känns som ett läge där precis allt kan hända.

Taggar:

Kommentarer

#1
Jan
2009-09-30 16:18

Det är märkligt med vilken lätthet som svenska media och många svenskar pratar om Saabs undergång. Ni lär hålla er för skratt om detta skulle inträffa. Åtskilliga resonerar ungefär som om man bodde på hotell. "Jag berörs inte av det som sker utanför min dörr - särskilt när jag ska checka ut imorgon"
Varför är detta så här typiskt svenskt? Så hrä pratar man inte i andra biltillverkande länder. I länder som saknar bilindustri vill man inget hellre än att ha en!

#1
Saabnisse
2009-10-01 00:08

Så sant Jan, jag tror att det är den berömda jantelagen som får många svenskar att ta varje tillfälle att måla fan på väggen.
Varför?
Är det decennier av politiskt styrning om vårt tyckande som är boven?
Är det kanske någon religiös uppfostran som spelar in?
Att bli uppfostrad till att leva i Herrans tukt och förmaning kanske hindrar oss att se positivt på tillvaron?
Jag vägrar att gå på sådana grejor!
Jag tror på Saab och jag tror på Saabs överlevnad även om jag alltid varit fundersam på den nuvarande köparkonstellationen.
Å andra sidan var jag tveksam till GM de senaste åren också.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.