Bild
Nästa artikel

Alla gillar nya Saab 9-5

Ska man redan nu sammanfatta reaktionerna på nya Saab 9-5 så är det översvallande.


Man skulle kunna misstänka att en hel del superlativer beror på att vi är väldigt många som verkligen önskar och hoppas att det ska bli ett lyckligt slut på följetongen om Saab-krisen. Det har hänt förr att underdogs väckt extra starka sympatier, nästan att liknas vid moderskänslor.


Men i det här fallet tror jag att superlativerna för nya 9-5 övervägande beror på egna meriter. Bilen ser oförskämt tilltalande ut, både exteriört och interiört.


Om kvalitet, säkerhet, komfort och allt annat ligger på samma nivå som designen så vore det väl för djäkligt märkligt om inte den här vagnen skulle attrahera kunderna.


Nu gäller det bara att hitta en vettig köpare för hela bolaget. Koenigsegg? Nja...


 

Taggar:

Kommentarer

#1
Hasse
2009-07-24 15:05

Om den håller kvaliten Om den är lika läcker i verkligheten. Om den är super att köra. Då lyckas Saab och då kan man ta ut premiumpriser, vilket de är tvungna till att göra om de ska överleva, då har SAAB en lysande framtid. 100 % hade varit om den i standard varit en smart sportcupe´.

#1
Markus
2009-07-26 00:33

Hasse önskar sig en smart sportcupé. Ja det skulle vara tilltalande för någon sådan har då inte jag träffat på tidigare!
Bäcklund är också tydligt efter. Av allt jag förstod så har Saab en köpare i form av Koenigsegg Group. Man kan naturligtvis ha åsikter om deras troliga likviditet och inte minst soliditet, men det är knappast den här typen av slag under bältet som gynnar Saab och deras nya ägare bäst.

#1
leifer
2009-07-26 19:26

Tyvärr tycks den fula sluttande c-stolpen på nya kombi-modellen vara kvar. Varför kan inte Saab göra en 9-5 kombi med rak c-stolpe.

#1
Ante
2009-07-27 23:26

Jag önskar SAAB

#1
Ante
2009-07-27 23:28

Jag önskar SAAB lycka till med nya 9-5. Exteriört och utrymmesmässigt verkar det bli en höjdare. Hoppas att företaget klarar sin överlevnad och får bygga kombin som förstås blir en storsäljare i Sverige. Sverige skulle bli ett fattigare land utan nya SAAB-bilar rullande på gatorna. Fast allra snyggast är ju förstås de första decenniernas SAAB-bilar.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.