Bild
Nästa artikel

Åkaren och den tjurskallige busschauffören

Det är en grådyster och kylig måndagsmorgon så jag börjar veckan med rolig historia:


Jag såg Euskefeurat och Ronny Eriksson från Piteå på Scala i går, söndag. Musik och skrönor i 2,5 timme. En handlade om lastbilsåkaren och en tjurig postbusschaufför.


Det var vinter och en raka utanför byn blev väldigt smal av plogvallarna. Busschaffisen var känd för att hålla sig mitt på vägen. Tre av åkarens chaufförer hade tvingats styra ner i snön redan den här vintern. Åkaren ledsnade och lastade en bil full med sprängsten.


Han ställde sig på rakan utanför byn en morgon och väntade på postbussen. Någon minut efter sju såg han den långt borta i början av rakan och startade sin tungt lastade flakbil. 


Bussföraren låg som vanligt mitt på vägen men insåg när lastbilen närmade sig att den här gången skulle inte lastbilen styra åt sidan. I sista stund väjde han med bussen ut mot plogvallen och ner på åkern. Snön var djup och han tvingades ta sig ur bussen genom takluckan.


Fly förbannad pulsade han upp på vägen och fram till lastbilsåkaren:


- Hur fan kör du?!!!


Åkaren lutade sig ut ur lastbilshytten och sade lugnt:


- Grabbarna säger att du har svårt för att hålla åt sidan när dom möter dig, men jag vet inte...

Taggar:

Kommentarer

#1
örjan hägerth
2009-10-12 18:26

De e ju lite konstigt de här med bussar, kanske. Skylten finns fortfarande kvar framme vid föraren på en del äldre bussar, där står; - samtal med föraren under färd inte tillåtet. På de nyare bussarna har jag inte sett skylten, men där finns dekaler som talar om att filmkameror finns för vår trygghet. Hur ska man tolka denna utveckling med avseende på de telefonpratande bussförarna?

#1
nilwes38
2009-10-13 13:50

På sextiotalet arbetade jag vid SJ biltrafik i Solna som bussförare linje 505. I Huvudsta steg det på en välklädd man som pratade med mig på färdvägen in till Norra Bantorget.Dagen efter detta blev jag kallad till personalchefen för att förklara mig om betydelsen av denna skylt.Jag svarade att det finns ingen regel som säger att jag inte får tala med passageraren.Ja det har du rätt i sa personalansvarige. Men den som pratade med mig var SJ anställd och ring och klaga på honom han finns i den interna telefonkatalogen och heter Erik Uppmark.Svaret jag fick var "att det var konstigt att han talar med en busschaufför".Det var även då skillnad arbetare och tjänstemän.Den som har makten kanske vill visa sin makt även om det sker på bekostnad av okunnighet.
Bussnisse.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.