Bild
Nästa artikel

8. Dramatik - varningslampan tändes!

Först kommer man till Lyckan och strax därefter till Lycksele. Det kan vara lycka efter 30 mils tristess bakom ratten. Mörker, snöfall och helt händelselöst. Ändå måste man sitta helskärpt; det kan ju dyka upp ett djur på vägen. En älg eller en renflock.


Men det enda som syntes var en förskrämd räv som kikade fram bakom snövallen från ett dike.


Lite spänning blev det i alla fall fyra mil före målet, hotell Lappland i Lycksele. Bränsletankens varningslampa tändes. Soppatorsk är ingen höjdare när det är tio minus, helmörkt och det kommer en bil var 15:e minut. Men det var förstås ingen fara.


Enligt färddatorn har förbrukningen legat på 0,88 l/mil. Det går uppenbarligen inte att köra snålare trots att man håller laglig fart hela tiden. Takboxen  betyder förstås lite extra i förbrukning och det gör den konstanta fyrhjulsdriften också. Men det tar jag gärna. Det känns säkert med en bil som driver på alla fyra när det är halt och snösträngar på vägen.


72 mil kvar i morgon.

Taggar:

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.