Bild
Nästa artikel

550 spänn sänker humöret

"I dag var det dags igen...550 kronor som kunde ha använts till betydligt bättre och viktigare saker än en insättning hos Stockholms Stads Parkerings AB. Läkare utan gränser, Röda Korset, Rädda Barnen, Cancerfonden..."

Vissa saker kan verkligen förstöra ens goda humör. Parkeringsböter till exempel.


I dag var det dags igen...550 kronor som kunde ha använts till betydligt bättrre och viktigare saker än en insättning hos Stockholms Stads Parkerings AB. Läkare utan gränser, Röda Korset, Rädda Barnen, Cancerfonden...


Det första som händer när jag får en P-bot är att jag tänker: finns det något sätt att komma undan? Har Lapplisan gjort något fel? Kan jag backa tillbaka inte bara bilen utan också tiden?


När jag inser att det inte går så är det dags för nästa fas: bli sur. Nu har jag kommit så långt att jag bestämt för att lägga det här bakom mig och gå vidare i livet.


Men nog är det ändå själva..!

Taggar:

Kommentarer

#1
Emme
2009-08-17 21:24

Tänk då vad fortkörningsböterna kunnat gå till istället!

#1
Sigge
2009-08-18 13:40

Krönikören har säkert ytterligare 550 kr att skänka till välgörenhet. Sicken jäkla jämförelse det ena utesluter verkligen inte det andra.
Så krönikören hade tänkt skänka pengar men ångrade sig pga p-böter?

#1
Kjell-Åke
2009-08-18 14:27

Har man gjort ett uppenbart fel är det bara att bita i det sura äpplet. Värre är då de spetsfundigheter som lapplisorna ofta stöder sig på. Det går väl ändå an om det kommunens lapplisor där man har laglig rätt att överklaga utan att det kostar skjortan. Sämre är det med dessa privata bolag som hotar med kronofogden med betalningsanmärkning och allt vad detta innebär . Om man vill överklaga får man göra detta civilrättsligt och riskera att få betala rättegångskostnader på tusentals kronor. Det skulle inte få lov att finnas olika regler för parkering på den ena eller den andra platsen.
Detta är något för motorpressen att ta tag i.

#1
Håkan Bäcklund
2009-08-18 15:35

Sigge: Så här tänkte jag: Det hade varit bra om man hade fått välja vilket välgörande ändamål man ville styra pengarna till. Stockholms Parkerings AB kunde få en 50-lapp till administration och resterande 500 spänn skulle gå till någon hjälporganisation. Med den modellen tror jag att fler än jag skulle betala med glädje.

#1
Magnus
2009-08-18 17:22

Är det någon skillnad mellan maffians påhittade ursäkter eller olagligt utplacerade kontrollutgifter? De båda hotar sig till pengar. Har man parkerat fel så vet man det och behöver inte känna sig lika lurad. Problemet är att "bolagen" bra vill hitta en orsak, fel eller rätt har ingen betydelse för dem, bara de får en ny möjlighet att skrämma någon till att betala.

#1
S-E S
2009-08-18 19:57

Du kan bli bötfälld för vad som helst så länge t ex parkeringsbolagen har procent på utfärdade böter. Där jag bor blev någon bötfälld för "parkering i terräng", men vare sig Lapplisan eller assisterande P-nissen kunde definiera var "Terräng" började eller slutade eller vad "Terräng" innebar så Tingsrätten friade!

#1
Lennart Germundsson
2009-08-18 23:25

Kjell-Åke har skrivit så bra att det finns ingenting att tillägga med undantag av att det är tråkigt att privat verksamhet,som jag i grunden tycker är bra, inte borde få finnas vad gäller parkeringsverksamhet när man sköter den så illa.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.