Bild
Nästa artikel

22 av 100 USA-långtradare är en Volvo

"Två personer har hittills tagit upp Volvo när de hört att jag är från Sverige."

Det går inte bra för Volvo Personvagnar i USA men märkets renommé är det inget fel på. Två personer har hittills tagit upp Volvo när de hört att jag är från Sverige.


Båda betraktade Volvo som en svensk bil, trots att ägaren Ford är amerikansk. Och båda tyckte att Volvo är en kvalitetsbil.


Två personer i ett land som har 200 miljoner invånare kanske inte duger som statistiskt hållbart underlag men vad säger mina statistikkunniga läsare om följande lilla undersökning på Interstate 61 i dag (i går för er i Sverige):


Jag räknade mötande långtradare tills jag fått ihop 100 stycken. Av dessa var 22 av märket Volvo!


Mer än var femte långtradare, alltså. 22 procent av marknaden. Denna undersökning skedde mellan Jackson och Winona i Mississippi.


I mina ögon är verkar Volvo Lastvagnar vara en formidabel succé i USA. 

Taggar:

Kommentarer

#1
Saabnisse
2009-07-07 12:00

Apropå Volvo.
Vi besökte ett bilmuseum i Sacramento.Cal. och hade en intressant diskussion med innehavaren.
När han fick reda på att vi var svenskar talade han om att han en gång haft en Volvo och att hans fru grät när han sålde den, men han sade inte varför.
Han undrade vad vi hade för bilar och när vi svarade Saab kom det direkt "tum-ti-di- tum-tum-tum, Eric Carlsson the big rallye champ he he."
Även Saab har tidigt satt spår!

#1
Eric
2009-07-07 20:07

Undertecknad har stått på en liten bro i Everglades (träsket+ nationalparker i Florida) klocka tre på natten och diskuterat Volvo med en amerikan..
Volvo ÄR känt.
Parentes, åkte nu Everglades vid 18-tiden och upssyningenmmanne/vaketn vid unfarten hälsade mig välkommen och uppmanade mig också"Do not sleep outside the car, sir! Gators..."

#1
göinge
2009-07-08 01:43

Volvo är lycka svenskt som Marabou, Gevalia och Milda...

#1
göinge
2009-07-08 01:43

Volvo är lika svenskt som Marabou, Gevalia och Milda...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.