Bild
Nästa artikel

2. Blod på vägen

Sju-åtta kilometer söder om Kiruna gick det illa för en förare i dag. När jag passerade platsen vid 13-tiden var det fullt med blod på den vita vägbanan. På en liten avtagsväg stod en bil, kraftigt demolerad av något stort djur. Förmodligen en älg.


Inom några mil fanns spår efter två ordentligt avåkningar. Men föret nu är bra. Vägen  är fri från lös snö och bara ett par mil utanför Kiruna sjönk temperaturen med tio grader ner till minus 18.


De första fem milen utanför Kiruna finns inte mindre än fem fartkameror uppställda. Jag har en känsla av att det har ett samband med att polisens automatiska fartkontroll styrs från Kiruna.


Vi har just passerat avtagsvägen till Piilijärvi, byn dit Åsa Larsson förlagt handlingen i sin senaste deckare, Till dess din vrede upphör. Piilijärvi lär betyda "sjön där man går och gömmer sig". 


Precis vid skylten Piilijärvi möter vi en karavan med Mercedes testbilar på väg norrut. Klockan är bara 13.40 men det har redan börjat skymma. För mörkt för att ta bilder, tyvärr.

Taggar:
2. Blod på vägen

Kommentarer

#1
Per
2008-12-02 14:52

Fem kameror utanför Kiruna. Måste vara enda stället i Sverige där kamerorna faktiskt har någon effekt. Grattis Kiruna!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.