Bild
Nästa artikel

147 miljoner plus för Bilprovningen

Det går inte så tokigt för Svensk Bilprovning. I dag kom bokslutskommunikén för 2010 och vinsten blev 147 miljoner kronor. Med 5,5 miljoner besiktningar förra året blir vinsten 27 kronor per besiktigat fordon.

Det lär stunda kärvare tider framöver för både Svensk Bilprovning och bilägarna när etableringen av nya aktörer tar fart på allvar. Avregleringen den 1 juli förra året innebar visserligen ingen explosion av konkurrerande bilprovningar. Orsaken var delvis problem med personalrekrytering eftersom värvningar från Svensk Bilprovning stoppades på grund av karantänsbestämmelser. 

Men till hösten lär det nog ta fart och då tror jag inte att löftena om bibehållen prisnivå är så mycket värda. Ett aktuellt exempel på hur det kan gå när en bransch konkurrensutsätts är elbolagens svindyra taxor och groteska vinster.

Taggar:
147 miljoner plus för Bilprovningen

Kommentarer

#1
Börje bilkunnig
2011-02-19 00:15

Ändå väljer överklassens partier att privatisera allt som ägs av staten.

Tacka vet jag de gamla hederliga sossarna och så det lite nyare partiet (men som ändå känns gammalt och hederligt tack vare brukande av vår fagra folkdräkt.)

I morgon ska min fruga baka bullar. Något trevligt i allt elände.

#2
Jager
2011-02-20 19:55

Du menar de "gamla hederliga" såssarna som valde att börja sälja ut statliga bolag, typ Telia, och blåsa en stor del av befolkningen med upphissade aktiekurser?
och det nya folkdräktspartiet som översätter 400000€ med 40 tusen miljarder kronor? trovärdigt...

#3
Börje bilkunnig
2011-02-20 20:25

Socialdemokraterna sålde ut Telia men Rövfeldt säljer ut hela Sverige! Han är dessutom falsk och vänder vinden efter kappan mm den faan. Inget rätt med den pinsamma mannen. Pinsam för Sverige.

Aftonbladet avslöjade att folkdräktspartiet hade rätt i detta för länge sedan, det är inget kul längre om nu någon skrattat om det tidigare. http://www.youtube.com/watch?v=r1wG9k0FHnE
Japp t o m vänsterextrema Aftonbladet erkände att SD hade rätt.

#4
Börje bilkunnig
2011-02-20 20:33

Jager: Var det du som kom på namnet folkdräktspartiet? :) Det ska jag börja använda.

#5
Jager
2011-02-20 20:41

Håll tillgodo...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.