Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

VW Up:s takbågar – Dyra men bra!

20 juni 2012

Till sommartestet hjälpte jag till att montera takbågar dagen innan testerna på flygfältet. Jag hade just beställt och inhandlat lastbågar till vår VW Up. När man ringer så kommer man uppenbarligen till en växel. Jag bad att få bli kopplad till Hammarby. Det blev jag tydligen inte.

När jag fick ett SMS om att beställda delar anlänt, åkte jag till Hammarby för att hämta ut dem följande lördag förmiddag. Men de fanns inte.  Efter en närmare koll visade det sig att meddelandet kom från Din Bil i Södertälje. Det blev bråttom. Men jag hann.

Det härliga är att när man öppnar kartongen, ligger lastbågarna snyggt förpackade, monterade och med tydlig anvisning om var  på taket de ska sitta och med ett särskilt verktyg som ger rätt moment. Så okej, de är ganska dyra men det tjänar man in på ett snabbt, enkelt och säkert montage!  Marianne Sterner som för tillfället hade Hyundai i40 bad om ett handtag för att få ihop sina bågar som mest liknade ett mekano, med tre plastpåsar fyllda av skruvar och brickor och två monteringsbeskrivningar.

Hyundais bågar är visserligen aningen billigare. Men jag betalar nog gärna en extra 500–lapp för VW:s version. Jag tror det minskar risken för fel och det är viktigt när man lastar på taket!