Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Volkswagen Up fick rutan krossad

13 november 2012

Visserligen sitter stora delar av Södertäljes kriminella just nu bakom lås och bom, men en och annan gangster är fortfarande ute. Det fick jag erfara en kulen morgon. Där stod Vi Bilägares VW Up på parkeringen med krossad sidoruta.

Jag har aldrig något värdefullt i testbilarna – och inget annat heller för den delen. Kupén brukar vara totalt tom sånär som på en tummad p-skiva och en halvdrucken Loka. Så vad hade fått tjuven att ge sig på den arma lilla Up:en? Innehållet i handskfacket var utrivet: instruktionsbok och körjournal. Annat fanns inte där. Men sen upptäckte jag vad som dragit till sig den tjuvaktiga nattvandraren: Navigatorn som sitter ovanpå instrumentbrädan var borta.

Apparaten kallas Maps and More och innehåller förutom kartor, telefon och navigeringsfunktionen del information från bilen som varvräknare och färddator.

Förbaskade drummel som inte kunde hålla fingrarna i styr! Nu är jag utan bil hela veckan. Som bäst. Det tar nämligen upp till fem arbetsdagar att skicka en ny sidoruta från Tyskland och sätta den på plats, hävdar verkstaden.

Dessutom blir Vi Bilägare av med 2 200 kronor i självrisk. Plus moms. Så mycket lär inte den eländiga tjuven kamma in på den stulna navigatorn. Han får förmodligen inte ett öre, men man kan hoppas att han får en käftsmäll av sin hälare. Apparaten går nämligen bara att använda när den sitter i rätt bil.