Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Vilse i storstadsdjungeln

6 oktober 2011

En ständigt återkommande arbetsuppgift år för år är att arrangera en samlingsbild med Vi Bilägares begtestbilar. Många chaufförer är inblandade och det gäller som alltid att ha tur med vädret. Det blir ett sorts jättearrangemang i det lilla.

Först gäller det att hitta en lämplig fotoplats, där vi ostört kan flytta och vinkla bilarna efter fotografernas önskemål. Det handlar om millimeterprecision för att resultatet ska bli det önskade. Sedan ska förstås ljuset vara det rätta och så måste naturligtvis alla testbilar var på plats samtidigt.

Nu befann vi oss på en fin asfalterad utsiktsplattform med vyer ut över vatten och delar av Stockholms skyline. En av medarbetarna körde förstås fullkomligt vilse och fastande i storstadens helvetiska köer varpå fotograferingen fick skjutas upp.

När vår fotosession väl kom igång blev vi plötsligt avbrutna av en strid ström flåsande och till synes stressade orienterare som med karta och kompass letade sig fram mellan våra bilar. Tydligen var det fler som var vilse. Överraskningarnas tid är inte förbi.

Rapporten om teståret 2011 kommer så småningom, bland annat med slutrapporten om en av våra trotjänare, Toyota Prius -04.