Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Vilka bilar ska vi långtesta?

4 oktober 2011

Måndagar är sällan så roliga, men gårdagen var ett undantag. Redaktionen ägnade en hel del tid åt angenäma diskussioner, nämligen vilka bilar som ska köpas in till nästa års långteststall.

Vi Bilägares långtest är unik. Ingen annan biltidning köper in testbilar och ingen annan kör heller så långt som vi gör, minst 4 000 mil på ett år med varje bil. Det har vi hållit på med i 25 år och vi har hittills avverkat 141 bilar.

Nästa år blir ett fyrbilsstall och i går var alltså frågan vilka bilar som ska förses med nummer 142 till 145. Förslag saknades inte. I år har det lanserats mer än 35 nya bilmodeller i alla storlekar och skepnader från Volkswagen Up till Mercedes ML. I diskussionen nämndes bland andra Ford Focus, Toyota Yaris, Peugeot 508, Honda Civic, BMW 1 och många andra.

Det finns gott om nya bilar som uppfyller de krav vi ställer på en tänkbar långtestbil: Den ska rymma en familj, vara miljövänlig och säker och helst ha ett pris som de flesta orkar med.

Efter ett par timmars debatt hade vi enats om vilka fyra bilar som vi helst vill köra under 2012. Vilka det blir avslöjar vi inte ännu, men du får gärna berätta vilka bilar du helst skulle vilja se i vårt långteststall.