Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Vad ska man välja?

25 september 2012

Jag sitter med listor framför mig och funderar på vad jag ska välja ut. Vilket kul problem!

Det handlar alltså om bilsalongen i Paris som öppnar på torsdag. Alla stora biltillverkare kommer rustade till tänderna med nyheter och det lär bli hektiskt att hinna runt till alla avtäckningar. Som tur är har presskonferenserna lagts ihop hall för hall så man slipper åtminstone springa kors och tvärs. De sju mässhallarna ligger i ett jättestort område nära Porte de Versailles i sydvästra delen av stan.

Men att sitta av varje presskonferens går inte. Det hålls en varje kvart från halv åtta på morgonen till sju på kvällen – 40 stycken. Jag har prickat för elva och ska bland annat lyssna på vad Opelcheferna tänker göra för att övervinna krisen och sen går jag väl till Volkswagen för att få ta del av mer optimistiska tongångar.

Mellan sittningarna måste jag hinna se några bilar. Visserligen har vi haft bilder på många av de stora nyheterna men det är en sak att se en bil på bild, en helt annan att se den i verkligheten och kunna kliva in i den. Jag är förstås väldigt nyfiken på nya Golf men det finns många andra bilar som jag vill titta närmare på. Volvo XC40, förstås, men också BMW:s lilla konceptbil Active Tourer med framhjulsdrift. Sen finns det en del nya roliga små-SUV:ar och antagligen en uppsjö mer eller mindre kloka koncept. Jag lär inte få svårt att fylla de närmaste dagarna!