Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

V8:or och 98-kubikare

22 augusti 2011

Tänk vilket mervärde en fikapaus kan ge. Mellansveriges bästa räkmackor finns på Saga i Arboga, men det visste jag redan innan. Däremot hade jag ingen aning om att Damernas Veteranrunda, ett 40-tal ekipage i 50- och 60-talsbilar skulle rulla in på Stora Torget just i lördags.

Färgglada jänkare och lika stilfulla damer i tidstypisk look från klubbar som Sleepy Town Cruisers och Independent Cruisers med mera ruskade liv i ett sömndrucket Arboga. Veteranrundan startade i Folkets Park i Hallstahammar och med mål i Folkets Park Kolbäck.

Inte nog med det. V8-mullret blandades plötsligt med ett ilsket knattrande, och ut ur stan for också en karavan med 98-kubikare, med destination Stora Sundby, ett femmilarally som blivit en tradition.

Träffade till och med en gammal skolkamrat, Ernst Jansson, som snöat in på lättviktare från 1930-talet. Lättviktare är för övrigt ordet, hojarna väger inte ens 50 kilo, och tvåtaktarna utvecklar på sin höjd tre hästkrafter, men det räcker och blir över för en entusiast.