Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Tunnelns ljus

17 februari 2011

Ljuset i tunneln börjar synas, inte bara får att våren är på väg – det måste vi tro på – utan för att jag i veckan lägger sista handen på Begköpguiden 2011, en maffig produktion på 244 sidor som jag varit ”gift med ” sedan tidigt i höstas.

Det har testats, det har granskats, det har skrivits och det har räknats in i det sista. Alla siffror av ekonomisk betydelse har uppdateras, vi har lagt in 25 000 nya prisuppgifter och gjort kalkyler för 395 bilar. Och i rostregistret har vi en databank på över 400 bilar. Och när vi summerar testmilen i våra långtestbilar sedan 1988 är vi snart uppe i en miljon mil, smaka på den siffran!

Till och från har jag fullständigt varit begravd i sifferuppgifter, men det har inte funnits några genvägar och när man nu ser slutet på det hela – för den här gången – känner man sig ganska nöjd, men också aningen orolig för att man missat något. Det brukar alltid vara så att man knappt vågar öppna boken, när den rykande het kommer från tryckeriet.

8 mars ska den finnas ute i handeln, och eftersom våren traditionellt inbjuder till bilköparfunderingar är jag övertygad om Begköpguiden 2011 är till god hjälp. Ljuset är på väg tillbaka, bara en så´n sak.