Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Toyota på studiebesök

3 oktober 2013

Vi Bilägares rostskyddstester väcker uppmärksamhet. Vi har genom åren haft besök av delegationer från flera av de större biltillverkarna, exempelvis Mercedes, Ford, Hyundai, och Renault. Nu kan vi också lägga till Toyota.

Nyligen gick vi igenom vår testmetodik med Toyotas representanter och jämförde hur behandling, material, tätning av skarvar och design påverkar betygsättningen. Mer om detta i Vi Bilägares papperstidning framöver.

I Norge med motsvarande klimatförhållanden i många delar av landet, och med saltindränkta vägar vintertid, har Vi Bilägares rostskyddsgranskning fått stor uppmärksamhet. Verdens Gang och nättidningen Dine Penger gör stor sak av att Toyota genomgående får låga betyg. Norska Toyota delar inte alls Vi Bilägares uppfattning, vilket naturligtvis är föga överraskande.

Vår åsikt är att Toyota inte sprutar tillräckligt med vax i hålrummen och att de flesta skarvar på underredet, de som täcks av plastsköldar är otätade, för att nu hänvisa till vår senaste test av Toyota Auris.

Vi hoppas och tror att våra granskningar med rostskyddet påverkar beslutsfattarna. Renault, Mercedes, Ford och senast Mazda är exempel på biltillverkare/importörer som anpassat rostskyddet efter nordiska förhållanden. Förhoppningsvis ska det bli fler.