Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Tokyo en svettig upplevelse

1 december 2011

Jag vet inte riktigt vilken dag det är hemma och det beror inte på min allmänna förvirring utan på att jag är i Tokyo. Där ser Toyota till att jag och en skock kollegor från hela Europa har fulla dagar med intervjusessioner och bilkörning.

I går traskade jag runt på Tokyos bilsalong och det var mitt livs hittills svettigaste upplevelse, fast jag har ett antal Frankfurt-, Paris och Genévemässor att jämföra med. Luften formligen kokade i montrarna och det berodde inte på att det ångade om bilnyheterna. Tvärtom. Det mesta som visades har varit känt och avbildat, men några roliga konceptbilar fanns det förstås.

Toyota avtäckte sin sportbil GT 86 i sin slutliga version. Den har valsat runt som koncept på tidigare salonger, så någon överraskning var det inte. Men i dag har jag kört den! Det var minsann en upplevelse!

200 härligt trumpetande boxerhästar (från Subaru), bakhjulsdrift och sex korta växelsteg på en regnvåt liten racerbana. Men – som vanligt – är det roliga slut precis som det börjat. På sex ynka varv hann jag i stort sett bara lära mig att hantera växelspaken med vänster hand och upptäcka, att jag INTE skulle stänga av antisladdsystemet.