Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Test av tre guldkantsbilar

21 augusti 2012

Det är snabba ryck i biltestarbranschen. Jag hann nätt och jämnt tillbaka från semestern innan det var dags att kasta sig ut på vägarna med ett knippe nya friska testobjekt.

Med på resan fanns också nytt friskt biltestarblod i form av bilmångkunnige Calle Carlquist, som efter en kortare inkörningsperiod kommer att förstärka testlaget med sin vassa och välskrivande penna.

Bilarna vi hade med oss den här gången är på flera sätt olika men har en sak gemensam; de är tänkta att sätta lite guldkant på tillvaron för sina ägare. Alla tre har också har korthuggna modellbeteckningar – A5, DS5 och CC – och är byggda med en dos extra snits i karosslinjerna.

Allra mest har Citroëns formgivare tagit ut svängarna. Den nya DS5-modellen är designad in i minsta detalj, såväl på ut- som insida. Men även Audi A5 och Volkswagen CC (Passat är numera struket ur modellbeteckningen) utmärker sig med elegant svepande yttre former.     

Frågan är vilken av de tre ”guldkantsbilarna” som förgyller vardagen bäst. Svaret får du i Vi Bilägare nummer 12/2012, som finns i kiosken den 11 september.

Så håll ut!