Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Tankelyft?

4 november 2011

Vi skulle plåta två testbilar i Stockholm – i stadstrafik, tänkte vi. På väg till en lämplig förbestämd plats, körde vi längs Johannesgatan på Norrmalm.

Plötsligt blev det stopp. På denna lilla gata stod en kran mitt i gatan. Två gubbar jobbade på en lykta som hängde mellan husen. Ganska snart blev det upprorsstämning bland alla som inte kom fram. Hade knasbollarna som jobbade för Tekniska Kontoret i Stockholm ställt kranen på höger sida i stället för mitt i körbanan, hade det inte varit några problem att passera. Och kranen var så pass stor att det inte hade påverkat deras jobb. En dam med café längs gatan var ytterst irriterad. Hennes gäster kom vare sig dit eller därifrån.

Och vad gjorde vi? Jo, som alla väluppfostrade svenskar pratade alla upprört en stund – satte oss sedan i bilen, lyssnade på radion och knöt näven i fickan. Hade detta varit Frankrike, eller Tyskland eller Danmark eller något annat land, hade ingen funnit sig i detta dumma tilltag. Gubbarna i liftkorgen hade fått det så hett om öronen att de tvingats flytta sig illa kvickt.

Som det nu blev stod tre personer från Vi bilägare och 4-5 bilar med hantverkare samt jag vet inte hur många privatbilister stillastående och bara väntade – i typ 20 minuter. Vem som helst med lite förstånd hade löst det här bättre än gubbarna i liften!