Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Sveriges mest välskötta Honda Stream

20 december 2013

Det är alltid upplyftande när våra läsare tar oss på orden.

Ingemar Mathisen blev överförtjust när han läste Vi Bilägares testomdöme om den sjusitsiga flexbilen Honda Stream 2001. Allt passade Ingemar som hand i handske, men ViB:s slutkläm med rostskyddet lät mindre bra: ”Bilen saknar invändig behandling med rostskyddsmedel och underredets slitskydd är neddraget till absolut minimum. Betyget blir sämsta tänkbara, en etta!!"

Ingemar lät sig inte nedslås utan köpte just en Stream sommaren 2003, men tog också bilen omgående till en rostskyddsbehandling. För tre år sedan lät han göra en kompletterande behandling av bottenplattan, och i dag äger han landets förmodligen mest välskötta Honda Stream. Bilen såldes i Sverige under åren 2001-2004 och av 195 registrerade bilar finns i dag 138 kvar i drift.

Det finns goda skäl att tro att Stream i flera fall har rostat bort – och därför blir Mathisens bil smått unik. Vi Bilägares rostskyddsexpert Thomas Widström granskade nyligen bilen och var mäkta imponerad; ”Den här kan du köra många år till med”, var Thomas utlånade. Och det är precis vad Ingemar kommer att göra.