Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Stockholm inte bara elände

10 november 2011

Åkte nyligen sträckan Stockholm-Jönköping-Örebro med besök inne i respektive stads centrala delar. Jag noterade efter utflykten att allt inte bara är eländes elände med Stockholm i fråga om parkeringsavgifter, åtminstone på kvällar och under helger då också besökarna slipper trängselavgiften.

I stora delar av Vasastan och på Kungsholmen står du helt gratis från fredag kväll klockan 17 till måndag morgon klockan 9 om vi pratar om vanlig gatuparkering. Sedan är det förstås en annan sak att just finna en parkering.

I både Örebro och Jönköping är det ganska enkelt att finna gatuparkeringar centralt, men du får betala för dem också på lördagar, i Örebro till klockan 13 och i Jönköping till 15. Och i Örebro åker du dessutom på kvällsavgift under vardagar till 22. Avgifterna under dagtid ligger på 10-15 kronor/timme och i Örebro kan det också från tredje timmen bli 25 kronor i timmen.

Det är inte utan att det på hemvägen kändes skönt att få göra en avstickare in till centrala Nora Stad och inte se skymten av någon parkeringsautomat. Vid torget räckte det med att ratta in ankomsttiden med en p-skiva.