Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Skojigt eller praktiskt?

25 juni 2013

Just nu snurrar det för fullt av nya bilar i min hjärna. Orsaken är att jag håller på att förbereda mitt nästa stortest, som jag sätter igång med första arbetsdagen efter semestern.

Fast än så länge har jag inte hunnit särskilt långt. Jag vet faktiskt inte ens vilka bilar som ska ställas mot varandra i testet - den frågan är ännu inte avgjord av redaktionsrådet.   

Helt klart är att det finns mängder av intressanta nyheter att botanisera bland och tre bilar som diskuterats flitigt på testmötena är Renault Captur, Peugeot 2008 och Chevrolet Trax. Andra givna kandidater är kombiversionerna av nya Skoda Octavia, VW Golf och Toyota Auris.

Vi har också snackat lite om ett GTI-test; det har ju kommit en del nytt på den fronten. Exempelvis Peugeot 208 GTI och - i den lite större klassen – Kia Pro-Ceed´ GT.

Hybrider är ett annat spår. Nya Lexus IS 300h är snart på ingång och tänkbara testmotståndare till Lexusen är hybridversionen av Kia Optima och VW Jetta Hybrid.       

Vi får se vart det landar när diskussionerna så småningom är avklarade. Smått och skojigt eller rymligt och praktisk – det är frågan.

Men oavsett vilka bilar vi slutligen väljer så dröjer det en bra stund innan testet kommer i tidningen. Det publiceras först i nummer 12, som kommer i början av september.