Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Ris och Oslo i Rissne

16 maj 2013

Det är överraskande, ja nästan komiskt, hur vissa vägskyltar plötsligt kan dyka upp där man minst anar det, exempelvis ute i bushen. Det kanske är fel att prata om bushen i en av Stockholms nordvästra förorter, men bland ris och buskar på en genomfartsväg i Rissne får jag plötsligt en väganvisning på Oslo. Det är inte precis vad man förväntar sig, men ändå är det förstås riktigt i sak.

Jag vet inte vad Transportstyrelsen har för policy när det gäller väganvisnignar och fjärrorter. Ibland känns det ologiskt, exempelvis när man passerar Västerås och det redan där skyltas för Sälen på riksväg 66. Sveriges Route 66 slutar i Ludvika, och efter det krävs det två vägnummerbyten innan man är på Sälenvägen. Men det är klart, för vinterturismens skull kanske det är en poäng att ha Sälen-skyltning redan i Västerås?

Det var ett tag sedan jag kollade in skyltningen vid västra utfarten i Karlstad, men förr – kanske också nu? (rätta mig om jag har fel) - stod det Stöllet på väganvisningen för att åka norrut. Stöllet i all ära, de har både folkhögskola och bra rastställe, men i övrigt är Stöllet för oss trafikanter i praktiken bara en vägkorsning där E45:an och 62:an möts. Malung, eller annan mer välkänd fjärrort, hade känts mer upplysande.