Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Rätt men rått efter brott

1 februari 2012

Obevakade parkeringsgarage är som gratis reservdelslager för tjuvar och banditer. Somliga har inga som helst hämningar.

I det här garaget stjäls regelbundet strålkastarinsatser, fälgar, däck som ligger i bagaget för att ägaren tänkt byta nästa dag, backspeglar, Audibilars lilla, fina navkapsel och krockkuddar för att nämna några av de mest åtråvärda reservdelarna.

Tjuvarna är visserligen ”snälla” nog att oftast smälla den minsta rutan när de ska in i bilen, utan att ha sönder dörrar eller bryta mot karossen.

Men att slita av hela hjul och lämna bilen på backar, som säckar ihop av tyngden, så att bilen står på bromsskivorna är inte vidare juste. Det blir omlackering på nederdelen av flera nästan nya bilar efter den senaste raiden. Och omlackering blir aldrig lika bra som originallack.

Ägaren till denna S500 har till råga på eländet råkat lägga P-tillståndet upp och ner, varpå nitiska P-vakter självklart lappar. För närvarande har den här bilen tre P-böter á 475 kronor.

Parkeringsbolaget gör det är med all rätt – men undrar hur det känns att göra sitt jobb. Tänker man ”äh, han har säkert råd” eller känns det som att ”lägga lök på laxen”?