Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Rally från solsidan

8 augusti 2013

Tillbaka på redaktionen efter en lång het sommar som förhoppningsvis ska vara ett bra tag till. Har vilat upp med bland annat Midnattssolsrallyt och fotboll, det sistnämnda tyvärr endast från TV-soffan. Det blev dam-VM istället för traditionellt besök på Stora Valla eftersom Superettan hade långt sommaruppehåll. Nu får det bli minst ett höstbesök istället när Degerfors sensationellt är med och fightas om allsvensk kvalplats.

Midnattssolsrallyt missar jag aldrig, däremot är vissa av familjemedlemmarna måttligt roade, men när det ges möjlighet att fika och sola från en grässlänt medan bilarna svischar förbi går det övertala även dem.

Jag träffade under rallyt en före detta och förhoppningsvis en blivande mästare. Stig Blomqvist kom inte till start, men kunde naturligtvis inte motstå frestelsen att kolla in Seltorpssträckan på bekvämt bilavstånd från Örebro.

Pontus Tidemand heter vår blivande världsmästare om det fortsätter att rulla på som det hittills gjort. Pontus laddade upp som föråkare utom tävlan i Midnattssolsrallyt med en Ford Fiesta R2. Den träningen hade han säkert nytta av när han senaste helgen tog ytterligare poäng i junior-VM. Pontus blev trea i Finland, men var egentligen snabbast i rena sträcktider. En besvärlig service resulterade i tidstillägg, drygt tre minuter.

Tidemand leder nu JVM i halvtid, tre deltävlingar återstår, närmast på asfalt i Rally Deutschland sista helgen i augusti.