Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Pust, pust!

3 december 2012

Har precis börjat se ljuset i tunneln efter ett av årets mest omfattande och tidskrävande reporterjobb.

Det jag snackar om är utvärderingen av årets långteststall. Äntligen har jag plöjt igenom alla fakturor, plitat ned alla tabeller och till slut lyckats få ihop nio faktaspäckade sidor om de fem bilarna.

Jag tror att det mesta som är värt att veta om dem finns där. Men tyvärr går det aldrig vara riktigt säker på att man inte missat något eller - hugaligen! - att några av de hundratals siffrorna hamnat på fel ställe. Men varenda faktauppgift är kollad till förbannelse, så nu är det bara att hoppas att allt blir rätt även i slutänden.

En sak är jag dock helt säker på - och det är vilken av dem fem bilarna som blir Årets Långtestbil 2012. Jag kan också avslöja att resultatet av testförarnas omröstning blev ganska överraskande, även om jag själv hade vinnaren i topp på min rankinglista.

Bilarna det handlar om är – i bokstavsordning: BMW 118, Hyundai i40 Kombi, Mercedes B-klass, Opel Ampera och slutligen lilla Volkswagen Up. Vinnaren avslöjas i nr 18 av papperstidningen som kommer ut i mitten av december.

Så håll ut!