Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Problemfri utom på en punkt

3 september 2012

Har precis varit och lämnat långteststallets Hyundai i40 Kombi på verkstaden. Inte för att den gått sönder, utan för att den ska få sin första service. Intervallet är 3 000 mil och vår testbil är nästan där; vägmätaren står på 2 916 mil.

Beställde även byte av torkablad. Ska bli spännande (ibland blir man chockad!) att se vad den åtgärden kostar – och resten av servicen också förstås.

Inga fel har drabbat bilen under min nästan 1 000 mil långa period med den stora Hyundai-kombin. Tvärtom, den har rullat på helt problemfritt utom på en punkt. Trots försiktig gasfot skenar dieselförbrukningen rejält och ligger 30-40 procent över den deklarerade siffran, som är 4,5 l/100 km.

Det är förstås en alldeles på tok för stor överkonsumtion och som kund känner man sig ganska lurad – både ekonomiskt och miljömässigt. Hur mycket miljöbil är den miljöklassade Hyundaien egentligen i svensk trafik?

Förresten, jag glömde en sak. Jag anmärkte också till verkstaden på att någonting ligger löst inuti bakluckan. Den hörs inte när man kör, men det skramlar till varje gång man stänger eller öppnar luckan. Undrar just vad det kan vara. Har bilen en skruv lös, eller…