Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Prisjämförda verkstäder

21 februari 2013

Oftast är det mödan värt att ringa runt och hämta in priser från olika verkstäder för att få grepp om vad en service eller en reparation kan tänkas kosta. Dessvärre kan det också vara ett tidsödande arbete när man hamnar i telefonköer och slutligen i bästa fall får kontakt med en stressad kundmottagare. Fortfarande känns det ändå som en direktkontakt är den bästa, prisförfrågningar via mejl kan ta hur lång tid som helst, om man överhuvudtaget får något svar.

För oss konsumenter är det därför glädjande att det finns hjälp att få på nätet. KTH-studenterna Daniel Resh och Pawel Boniecki har gjort en hedervärd insats när de byggt upp sajten www.bilservicepriser.se. I dagsläget finns 287 verkstäder anslutna. Tjänsten är kostnadsfri för konsumenten som här kan få besked om arbetskostnaderna för service och olika reparationer hos verkstäder inom ett begränsat geografiskt område som man själv väljer.

I höstas lanserades också verkstadsportalen www.autobutler.se i Sverige. Det här är en sorts förmedlartjänst där konsumenten – också kostnadsfritt – får hjälp med att ta in offerter från ett antal verkstäder inom utvald region. 350 verkstäder lär vara anslutna, både fristående verkstadskedjor och märkesauktoriserade.

Det finns otvivelaktigt stora slantar att spara på att välja rätt verkstad. Ibland kan det till och med vara värt att åka tiotals mil till grannstaden, kanske ta in på hotell, äta en god middag, och ändå ha en slant över jämfört med att serva på hemmaplan.