Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Overkliga dagar i Danmark

12 juli 2011

Roligt är det nästan jämt i det här jobbet, men sista veckan i september kommer att bli något i hästväg! Det insåg jag när listan med kandidater till Årets Bil 2012 damp ned i min dator. Den innehöll 35 nya bilmodeller, bland andra Porsche 911, Opel Ampera, Range Rover Evoque, Volkswagen Up, Mini Coupé, Mazda CX-5, Mercedes SLK, Citroën D5... för att nämna några läckerbitar som jag har att se fram emot.

Sista veckan i september är jag med i Tannistesten i Danmark. Den körs varje år och dit kommer de flesta av de bilar som är med och slåss om titeln Årets Bil.  Det är smått overkliga dagar, otroligt jobbiga men väldigt roliga!  Vi håller till vid ett badhotell på Jylland, vars parkeringsplatser är proppade med nya bilar – det kan vara över 90 varianter. Jag kan välja och vraka och köra så länge jag bara orkar.

Förhoppningsvis ska testveckan sluta med att jag har bestämt mig för vilka sju bilar jag vill ska gå vidare till final. När jag studerar årets kandidater inser jag, att det blir knepigt. Men jag har en favorit (tror jag). Vilken det är säger jag inte, men den drivs inte av en vanlig motor...