Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Orimlig straffavgift

6 september 2012

Läser i DN att till och med infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd och finansdepartementets statssekreterare Hans Lindberg anser att straffavgiften för försenad trängselskatt är orimlig. Både jag och kollega Fredrik har tagit upp ämnet i tidigare bloggar där alltså en försenad inbetalning, om än det bara handlar om 20 kronor och någon dags försening, resulterar i en straffavgift på 500 kronor.

En utredning är tillsatt för att undersöka om det är möjligt att skicka ut en påminnelse innan straffavgiften kommer. Utredningens förslag presenteras 15 februari, men tidigast till 2014 kan det bli en förändring.

Flera nya vägavgifter är för övrigt på gång, bland annat över nya broar. Det ska exempelvis kosta att bila på E4:an när broarna över Sundsvallsfjärden blir klara. Vidare följer Göteborg i Stockholms spår och inför trängselskatt i centrala delar från och med årsskiftet.

Det blir mycket att hålla reda på, inte minst för alla bilande turister. Och se för sjutton till att betala trängselskatten i tid – åtminstone fram till 2014, då förhoppningsvis mer proportionerliga straffavgifter införs.