Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Opel Ampera i långteststallet 2012

16 december 2011

Sent i går eftermiddag upplevde jag ett av de mera spännande ögonblicken i mitt liv som motorjournalist. Jag körde ljudlöst ut från Opel Centers leveranshall i Smista söder om Stockholm med en Ampera.

Det är den första eldrivna Amperan som levereras i Sverige, ja nästan i hela Europa. Vi Bilägare har köpt den och nu ska vi köra den minst 4 000 mil under året som kommer.

Opel Ampera är ingen renodlad elbil. Den drivs alltid elektriskt men när batterierna är tömda startar en liten bensinmotor som förser elmotorn med ny ström. Batterierna räcker dock långt. Sedan jag lämnade Opel Center har jag inte gjort av med en droppe bensin. Jag har kört drygt tre mil och det fanns ström kvar till ytterligare två mil, meddelade bildatorn när jag pluggade in laddkontakten i Vi Bilägares garage i morse.

Nu väntar vi bara på vintern för att få veta om en eldriven bil är något att ha i kyla. Det är bara en av många frågor som vi hoppas kunna besvara med hjälp av vår nyaste långtestbil. 2012 blir ett laddat år, bokstavligen!

Läs Vi Bilägares provkörning av Opel Ampera
Se Marianne Sterner köra Opel Ampera i Vi Bilägares webb-tv