Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Oflyt med sommartestvädret

16 maj 2011

Vädrets makter är svåra att få bukt med för långtestlaget. Tidigare hade vi alltid otur under vintertesterna, då vi vill ha iskyla och bistra förhållanden. Vart vi än åkte blev det varmt när vi kom fram. Vi drog liksom med oss mildvädret norrut.

Det spelade det ingen roll om vi åkte till Riksgränsen, Gällivare eller Korpilombolo; när vi var på plats efter många långa mil steg ofelbart temperaturen. Men under de två senaste vintertesterna har något hänt och vi har haft tur med kylan.

Istället slog väderoturen till mot årets semestertest, som gick i Österled genom Baltikum och Polen. Vi brukar ha flyt med klimatet på sommartesterna, då vi förstås vill ha värme och sol. Men den här gången drabbades vi av både hagel, regn och nollgradigt.

När slutklämmen på testet – prestandamätningar, undanmanöverprov etc – gjordes på ett flygfält utanför Strängnäs i slutet av förra veckan var vädergudarna också på sitt sämsta humör. Det störtregnade runt omkring oss. Men vi lyckades, bortsett från några enstaka droppar, att klara oss undan skyfallen.

Så lite tur med vädrets makter hade vi i alla fall. Kanske vänder det nu så att vi alltid får kallt på vintertesterna och varmt och skönt på sommartesterna. Man kan i alla fall hoppas…