Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Nu ska jag skiljas

18 juni 2012

I dag är det dags. Nu ska jag skiljas. Och det sker med saknad i hjärtat.

Kvinnan jag bryter upp från heter Mercedes (det är faktiskt ett tjejnamn) och har tilläggsbeteckningen B-klass.

Jag har haft förmånen att ratta långteststallets högbyggda Mersa B 180 CDI under några månader och trivts som fisken i vattnet. Bilen är både smart inredd och smidig och bekväm att köra.

Dessutom drivs den av en diesel som måste vara en av de bättre på marknaden just nu. Den är len som en persika och är på 1,8 l/109 hk - men det känns som 150! Motorn är också snål vid verklig körning och enligt färddatorn har vissa etapper klarats på en bit under 0,4 l/mil.

Fast det är förstås en sanning med viss modifikation. Datorn är av ”glädjetyp” - men runt 0,5 l/mil är det ingen större konst att landa på förutsatt att man inte är alltför brutal med gasfoten. Och det är ju ingen dum siffra det heller…

Men en onödig miss har jag ändå hunnit konstatera under min tid med nya B-klass. Och det är utformningen av skärmen till multimedia-anläggningen. Den är helt integrerad, men har en design som gör att den ser ut precis som en löstagbar i-Pad, eller annan läsplatta.  

Jag, som ofta parkerar mitt i stan, har bara väntat på att någon bandit ska slå sönder sidorutan för att komma åt ”Paddan”. Men hittills har de farhågorna kommit på skam. Hoppas att det fortsätter lika lyckligt…