Bild
Nästa artikel

Nödlösning för cykeltjuv

Biltestarbloggen

Det är ingen ände på hur fyndiga reklammakare kan vara. Jag fnissade när jag såg Crescents stora skylt vid Stockholms norra infart.  Utanpå ”In case of emergency” hängde en riktig cykel.

Det var ett budskap som nog fick alla oss som sitter och våndas i morgonköerna att tänka till. Jo, nog skulle många av oss komma snabbare till jobbet med en cykel. Särskilt jag som har trevliga cykelvägar från dörr till dörr. Behöver jag säga att jag aldrig provat dem?

Tillfället gör tjuven, som bekant. Någon tog snabbt fasta på Crescents nödlösning, klättrade upp på skylten och knipsade av kablarna som höll fast cykeln. Den var borta redan nästa morgon.

Tillägg 16/4: Skylten var tom i flera dagar, men nu hänger det plötsligt en cykel där igen! Heja Crescent! Det är strongt att inte ge vika för kriminella element.
Men i mitt stilla sinne undrar jag hur många dagar den nya cykeln får hänga kvar.

Tillägg 17/4: I morse var cykeln borta. Ska bli spännande att se om det kommer upp en ny, eller om Crescent ledsnat på att mata cykeltjuvar.

Kommentarer

#1
2014-04-16 07:38

Tjuv? Det var ju någon som var i nöd.

#2
2014-04-16 18:58

Nackdelen med att använda cykel är att det är ytterst osäkert att man kan ta sig hem igen. (Åtminstone på samma cykel). Är den inte stulen så är den sannolikt utsatt för skadegörelse. Det finns verkligen kreativitet när det gäller sådant.

#3
2014-04-16 21:40

NÖDvändigt O:)

#4
2014-04-17 20:52

Rolig och kreativ reklam!

#5
2014-04-19 17:48

Tillfället gör tjuven. Alltför många förser sig om risken att "åka"dit är obefintlig.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.