Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Mitsubishi Space Star – sämst i älgtestet på väldigt länge

8 oktober 2013

Vad hände? Är det något fel på testbilen, eller är modellen generellt så här dålig?

Det var mina första tankar efter undanmanöverprovet med Mitsubishis nya småbil Space Star, som vi nyligen haft på test. Den vinglade som en halt kråka mellan konerna och var helt omöjlig att hantera redan i farter strax över 60 km/tim – och det är ett riktigt uselt resultat.

Nya Space Star är, kort sagt, den sämsta bil jag kört i älgtestet på väldigt länge. Jag började misstänka att det kanske kunde vara något fel på vårt testexemplar och skulle precis ringa generalagenten för att försöka få ut en annan bil, eftersom jag ville kontrollera att så inte var fallet.

Men då kom jag att tänka på att kollega Marianne Sterner befann sig i Danmark på den stora sammandragningen inför Årets Bil-omröstningen. Bland bilarna där fanns en Space Star och då måste Marianne ha kört den i undanmanöverprovet.

- Den var hemsk och vi fick avbryta tidigt. Bilen var ju i det närmaste okörbar redan vid 60-65 km/tim, rapporterade hon per telefon från Tannishus.

Två förare, två olika bilar och båda beter sig lika illa. Då är enligt min mening saken klar; Mitsubishins chassi håller inte måttet när det sätts under press. Gör om, gör rätt är mitt råd till de japanska chassiteknikerna. Och innan det är gjort bör nog säkerhetsmedvetna kunder hålla sig borta från Space Star...