Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Mikrobilarna sväljer 25 läskbackar

20 februari 2012

Att proppa mikrobilar fulla med drickabackar är något som testlaget normalt sett inte brukar ägna sig åt. Metoden är i första hand till för att kolla bagageutrymmenas effektivitet i kombibilar.

Men i trippeltestet mellan nya VW Up, Renault Twingo och Chevrolet Spark gjorde vi ett undantag och tryckte in så många backar vi kunde i de små korta stadsbilarna (alla är i klassen under konventionella småbilar).

Och en sak står helt klar. Särskilt mycket läsk får man inte med sig från stormarknaden, i alla fall inte om man låter baksätet vara uppfällt. Då ryms bara tre backar därbak, jämfört med de ungefär 20 som går in i en ordinär Golfklass-kombi.

Men fälls baksätenas ryggstöd så ökar lastkapaciteten rejält och blir riktigt imponerande. Trots att bilarna inte är mycket längre än 3,5 meter så sväljer de uppemot 25 läskbackar när bagageutrymmet utnyttjas fullt ut. Det trodde vi aldrig!

För jämförelsens skull kan vi berätta att en Golfklass-kombi slukar runt 40 backar när den proppas knökfull.

Hur det gick i övrigt i testet mellan de tre småttingarna får ni vänta ytterligare ett antal veckor på att få besked om. Det avslöjas inte förrän i nummer sex av papperstidningen, som kommer ut först i april.