Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Lortigt biltest i Hagfors

7 november 2012

Det är nog lite smolk i alla glädjebägare och även världens bästa jobb har en och annan avigsida. Nu börjar den tid då det kan vara tungt att vara motorjournalist. Hösten är inte bara mörk och kall, den är även lortig.

Vi kom till Hagfors härom kvällen med fem bilar täckta av grus och smuts som vi samlat på oss under många mil på väldigt roliga och krokiga småvägar. Det tog ett bra tag att tvätta och putsa för snabbtvätten på OK-macken är inte världens mest effektiva. Men det var fem glänsande fordon som så småningom parkerades utanför testhögkvarteret, det eminenta Björns Wärdshus i Råda.

På morgonen var alla bilarna grå igen. Av rimfrost. Det var flera grader kallt men de snälla killarna på Hagfors flygplats lät oss köra in i en hangar och tina upp isen. Sen var det bara att torka och putsa bilarna igen.

Nästa natt fick vi ställa bilarna inne i hangaren. Skönt att få en morgon utan bilputsning. Hagfors flygplats är verkligen ett perfekt ställe att testa bilar på.

Och vad tycker vi nu efter några dagar med VW Golf, Opel Astra, Kia Cee'd, Hyundai i30 och Citroën C4? Tja, min rangordning börjar väl bli klar. Det lutar åt tyskt i toppen…