Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Loppisen som lockade

25 augusti 2011

Loppis-skyltarna avlöser varandra när man bilar genom sommar-Sverige. Min bättre hälft vill att man stannar vid alla, men mitt trick är att avleda och få henne att missa skylten. Vissa resor kan alltså ta oändligt lång tid.

Däremot gjorde faktiskt jag, för en gångs skull, en hastig inbromsning när en skylt om Fiske-loppis dök upp strax söder om Kopparberg. Ett par tre kilometers körning in i skogen kändes plötsligt inte som bortkastad tid. Och visst slog förväntningarna in.

Inte för att jag är någon storfiskare, men nostalgitrippen är svår att stå emot. Här fanns alla mina drag och spinnare från barndomsåren, alla som man lärde känna genom ABU:s fiskebibel Napp & Nytt.

Det gick bara inte att motstå att köpa min gamla favoritspinnare Svängstaspinnaren för tio och favoritskeddraget Jämtlandsdraget för femton spänn. Det är högst osäkert om jag kommer att använda dem, risken finns ju alltid att man metar fast. Men det är ändå viktigt att ha dem i samlingen, allra helst eftersom jag för några år sedan blev av med fiskeutrustningen efter ett bilinbrott.