Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Ljuddämparen fäst med buntband

20 april 2011

Häromdagen ringde en läsare med ett ovanligt bekymmer. Han hade lämnat in bilen för byte av avgassystem. Inte på en auktoriserade verkstad är det bäst att tillägga. Nej, det var en mindre firma, vilket normalt sett inte betyder att jobbet blir sämre utfört, men i stort sett alltid till lägre pris.

Men nu visade det sig, när bilägaren av en tillfällighet hade bilen upphissad på en lyft, att ljuddämparen bak var uppfäst med buntband av plast!  Vart skulle han vända sig för att få rätsida på det här? Det enda raka är förstås att gå tillbaka till verkstaden och be dem montera de korrekta upphängningarna, annars riskerar han att systemet förr eller senare hamnar på vägen.

Jag kan förstå att vederbörande var tveksam inför att vända sig till samma verkstad som gjort bytet. Men att hänga upp ett avgassystem i buntband kan inte anses vara fackmannamässigt. Jag hoppas att det skedde under montering och att mekanikern haft för avsikt att sedan montera rätt fästen, men blivit avbruten och glömt bort att jobbet inte var klart.

Annars är det här inget annat än ett fuskjobb!