Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Långtestbil påkörd av smitare

19 mars 2014

En av Vi Bilägares långtestbilar, Peugeot 308, blev häromdagen påkörd då den stod korrekt parkerad utanför Plantagen i Värmdö marknad. Det var min fru som hade lite att göra och därför hade bilen hemma. Bland annat besökte hon just Plantagen för att kolla på växter inför vårplanteringen.

Just när vår 308 parkerades, for bilen som stod i P-rutan till höger iväg. Så det var tomt i den rutan när bilen lämnades. Besöket i affären var snabbt avklarat, uppskattningsvis mellan 5-10 minuter. När min fru kom ut ur affären hörde hon att billarmet tutade och ljusen blinkade. Ganska omgående upptäckte hon ett skrapmärke på bakre högra stötfångaren. Hon ringde upprörd till mig och jag bad henne ringa polisen direkt och innan bilen flyttades. När jag på kvällskvisten gjorde en närmare inspektion såg jag att bakskärmen hade en liten buckla och att stötfångaren lossat från skärmen.

Troligen har någon mindre noggrann förare försökt köra in i P-rutan till höger om 308:an. Skrapat i vår bil, blivit skraj när larmet startade och sedan stuckit från brottsplatsen.

Vilken tur du hade - din ansvarslösa klantskalle - att min fru inte hunnit ut ur affären, eller att någon annan såg ditt tilltag! Eller kanske någon gjorde det? Ring i så fall polisen. Påkörningen är som nämnts polisanmäld. Reparationen kommer att kosta oss försäkringstagare uppskattningsvis 15 000 kronor! Så du får vara med och betala trots att du smet!