Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Kvinnor är mera noggranna

31 januari 2012

Läser på hemsidan att kvinnor i England är bättre än män på att parkera. Det förvånar mig inte alls för samma fenomen har jag noterat även i Sverige. Kvinnor är helt enkelt mera noggranna. Det är bara att åka till en stormarknad och kolla.

Många karlar verkar inte förstå vad de vita linjerna betyder. Eller har de bara en usel känsla för hur bred och lång bil de har? Ju fläskigare bilen är, desto svårare tycks det vara att ställa den rätt.

På min hyrda parkering hemmavid har jag en kvinnlig bilägare till höger och en manlig till vänster. Det är aldrig några problem med högerbilen. Den står alltid perfekt mitt i sin ruta. Men han till vänster... Ibland får jag knappt plats i min ruta för att han har ställt sig med en och en halv meters lucka till nästa granne. Ofta får jag backa in och ställa mig tätt intill hans bil för att kunna få upp dörren så jag kommer ut.

Jag hoppas förstås att min närgångna parkering ska få honom att maka på sig, men icke. Vår lilla parkeringsvendetta verkar inte få något slut.