Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Kul att titta på väggen

16 november 2012

Det mesta verkar nedåt i bilbranschen just nu. I dag kom siffror på försäljningen i Europa – minus 4,8 procent i oktober. Det såldes bara 959 412 bilar. Och i Sverige är det inte bättre, inte fler än 24 028 bilar såldes och det är också ned över fyra procent jämfört med oktober i fjol.

Men sen går jag ut och tittar på väggen och då känns det genast mindre dystert. Alldeles utanför mitt rum hänger kopiorna på de färdiga sidor som så småningom ska bli Vi Bilägare nr 17. Där presenterar vi alla bilnyheter som väntar nästa år. När man tittar på sidorna märks inget av någon bilkris. Det kommer många roliga modeller – jag gjorde ett snabbt överslag och fick ihop till mer än 60 helt nya eller uppfiffade bilar.

En del ser jag verkligen fram emot att få köra. Vilka? Tja, nya Skoda Octavia kanske, fast helst i RS-version. Peugeot 2008, som nog blir en rolig liten suv. Seat Ibiza Cupra är nog värd en provtur, liksom Ford Fiesta ST. Och kanske kan jag övertyga chefen om att vi ska göra en större test på Jaguar XF Sportbrake…