Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Kör om innan jag svänger av!

5 maj 2011

Det finns en ny sport i Stockholmstrafiken. Den är ganska korkad och får i vart fall mig att fundera över om alla som är ute och åker verkligen har körkort! Det går ut på att man själv har väldigt bråttom och att alla andra ska hålla sig undan.

I stort sett varje dag när jag närmar mig köslutet in mot Stockholm på motorvägen och alltså sänker farten en aning inträffar detta drama. Det kan rulla kanske 10-20 km/tim långsammare än högsta tillåtna hastighet. Då kommer Rally-Harry brakande bakifrån och kör i full speed med sikte mot mig.

För att slippa ha tokdåren två meter bakom mig i 80-90 knutar kör jag åt sidan och låter honom lägga sig tätt i baken på nästa bil. Längre kommer han inte, eftersom nästa bilförare inte fattar varför han ska köra åt sidan. Det är ju kö framför! Det är då Rally-Harry kommer på att kollektivkörfältet är tomt

Han drar över dit och skuggar en buss ända tills det är dags att tränga sig över alla körfält igen och svänga ut på kringfartsleden till vänster. Då brukar han vara 50-75 bilar före mig – i tid räknat cirka 15-20 sekunder. Hur kan någon ha så in i norden bråttom. Det kan ju inte handla om barnafödande varje dag?!