Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Kan man diska för smitning?

3 juli 2012

Jag gillar mina arbetskamrater. Men hur f-n är det möjligt att detta inträffar med jämna mellanrum? Bland motortidningar är disc visserligen liktydigt med en skiva till datorn eller bromsarna. Men nu handlar det om hårdvara – disken som hamnar i zinken i stället för i maskinen. Trots att diskmaskinen, efter kontroll som vid detta tillfälle, är nära på tom. Det är bara att packa in – om man orkar öppna luckan och kolla!

Under senare tid har jag studerat fenomenet lite mer noggrant. För vad ska man annars kalla det? Vuxna, förnuftiga människor som lämnar hushållsjobbet åt någon annan. Åt vem kan man sannerligen fråga sig. Vi har ingen diskansvarig.

Men jag har kommit på att det oftast börjar med att diskmaskinen jobbar.  Och var ska man då ställa sin lilla tallrik, de kletiga besticken och kaffemuggen? Somliga gör det som borde vara självklart, diskar för hand – somliga ställer ifrån sig i diskhon, smiter därifrån och ”glömmer”.

På OK Förlaget har vi visserligen flera tidningar: Bike, Husbil & Husvagn, Klassiker, MC-Nytt, Riksettan och Vi Bilägare. Så det är ett rejält gäng här på Sveavägen i Stockholm. Men vi är tydligen olika uppfostrade. För egen del kan jag säga att frugan lyckats ganska väl med mig. Jag sköter mig – både hemma och på jobbet. Men hos en del måtte det vara just mamma som sköter disken, eller så äts det på papperstallrikar med plastbestick.

Då och då är det någon som förbarmar sig över eländet, oftast morgonpigga gänget. Jag har observerat att denna någon kommer från samma skara skötsamma. Och det är i stort sett samma gäng som inte vet hur diskmaskinen fungerar, tjejer som killar.

Desperata lappar av typen ”Din morsa jobbar inte här” har ingen effekt. Hur ska vi komma tillrätta med disksmitning? Eller är det bara att ge upp? Är det nå’n där ute som har en lösning?

Hur kom denna uppgivna blogg till? Jo, vid en paus i skrivandet och räknandet inför höstens däcktester krävdes ett par kannor kaffe. Och att då ställa sig framför årets värsta diskhög blev för mycket! Nu går jag tillbaka och trycker in bokstäver och siffror i min hårddisk.