Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Kan du gissa långtestbilarna?

12 januari 2012

Niklas Carle, chefredaktör på Vi Bilägare, 36 år gammal och redan död!

Jag blev alldeles kall när jag såg honom ligga platt utslagen på vägen över Flatruet medan snödrevet ven över kroppen.

Vi hade åkt upp på kalfjället för att fotografera Vi Bilägares nya långtestbilar i värsta tänkbara vintermiljö. Solen hade gått ned och stormen var över oss. Vi andra tryckte i bilarnas värme men chefredaktören hade skuttat ut för att övervaka vår stackars fotograf Simons jobb därute i ovädret.

Och där låg han.

I sådana ögonblick stannar tiden. Jag trevade i handväskan efter min mobil för att ringa 112. Väskan är dessvärre väldigt rik på innehåll och jag hittade förstås inte mobilen direkt. Under vilt trevande stirrade jag på den livlösa gestalten.

Då lyfte chefen på huvudet. Och jag såg kameran. Genom att lägga sig och kameran på den isiga vägen hade han fått bilarna att se ut som om de körde på ett stilla hav. En skithäftig bild som du kan se i liten skala här intill men förhoppningsvis i större skala snart i tidningen.

Jag blev lättad att se chefen resa sig. Fast han hävdade att det var lite svårt att komma upp, för han hade börjat frysa fast i vägen innan bilden satt.

För att inte avslöja alla nya långtestbilar har vi manipulerat bilden. Tidigare har ni fått se Hyundai i40 och Opel Ampera. Kan ni gissa någon av de övriga?