Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

Jobbigt för oss nördar

7 oktober 2011

En intensiv helg väntar för oss motorsport- och fotbollsnördar. Ska erkänna att det känns skönt att vara gräsänklig en sådan här helg, att zappa mellan olika TV-kanaler och att i princip vara okontaktbar mellan varven tär på ett förhållande.

Ikväll smäller det på Olympiastadion i Helsingfors. Räkna med en rysare, för är det något lag Finland vill slå så är det Sverige. Vi vill ju så gärna att EM-drömmen ska hållas vid liv, även om vi får en ny chans mot Holland på tisdag. Men det är ju på pappret mycket svårare.

På söndag lämnar jag TV-soffan för att se livefotboll på Grimsta. Klassiska Degerfors nosar på allsvenskt kval, och bara det ger gåshud.

Från TV-soffan ska också upplösningen i Formel 1 följas. Visserligen har Sebastian Vettel i princip redan säkrat VM-titeln, men dramatiken från Suzuka i Japan lär inte utebli.

Ska också försöka hinna med att kolla in Patrik Sandell från Rally of Scotland. Eurosport sänder två sträckor live både lördag och söndag. Och för den som vill se ännu mer motorsport – och fotboll – finns det hur mycket som helst att välja på.

Puh, det här bli jobbigt.