Bild
Nästa artikel
Biltestarbloggen

"Jag är just nu på Genève-salongen"

1 mars 2011

Jag irrar mellan bilarna här på den första pressdagen av årets bilsalong i Genève. Programmet innehåller 65 presskonferenser och jag hoppas hinna vara med på 10 av dem!

Jag har i alla fall hunnit träffa några höjdare. Men vi är många journalister på plats och tiden är begränsad så i de flesta fallen får vi nöja oss med gruppintervjuer där vi journalister slåss om frågorna.

Jag kommer just från en presskonferens med Saab. Jan Åke Johnsson säger bland annat att han tycker att vi journalister fokuserar alldeles för mycket på försäljningssiffror när vi istället borde uppmärksamma det jättejobb Saab gjort efter rekonstruktionen. Viktor Müller kom också förbi. Han passade på att meddela att han gärna skulle vilja att Antonov klev in som finansiär i Saab.

Fast egentligen började salongen redan igår. Bland annat visade Ford B-Max, en ny liten flexbil baserad på Fiesta. Det mest spännande med den är att man tagit bort b-stolpen, vilket gör kupén luftigare och förenklar insteget. Överlag verkar det vara ovanligt många spännande bilar i år men som vanligt så presenteras de av tråkiga gubbar i grå kostymer.

Jag har en liten salongsväska som jag alltid har med mig på bilsalonger. Den innehåller bland annat en rulle kirurgtejp som redan kommit till användning. Skoskav är en klassiker i dessa sammanhang …